Populaire berichten

maandag, december 12, 2011

Fingers crossed

Als Facebook volgend jaar naar de beurs gaat, telt Silicon Valley minstens duizend nieuwe miljonairs. De verwachting is dat Facebook zo'n 100 miljard dollar waard zal zijn. De huidige en voormalige werknemers zullen een deel van die waarde op hun bankrekening kunnen bijschrijven.
Heel wat werknemers van Facebook krijgen een deel van hun salaris immers in opties. Na een periode van waarschijnlijk zes maanden zullen ze hun aandelenopties kunnen verzilveren.
Plannetjes
Volgens persbureau Reuters zijn werknemers bij Facebook al druk bezig met plannen en projecten die bekostigd gaan worden met al dat geld. 'Mensen maken lijsten van dingen die ze altijd al hadden willen doen, en waar ze binnenkort het geld voor hebben', zegt een ex-werknemer. Hij overweegt een ruimtereis van 200.000 dollar te boeken bij Virgin Galactic. Dat kan er wel vanaf, want hij hoopt dat zijn optiepakket goed zal zijn voor zo'n 50 miljoen dollar.
Duizenden miljonairs
Wie hoeveel krijgt bij de beursgang, is een goed bewaard geheim. Waarnemers gaan ervan uit dat oprichter Mark Zuckerberg zelf nog iets meer dan 20 procent van het bedrijf bezit. Een medewerker van personeelszaken bevestigt dat er 'duizenden miljonairs' zullen zijn.

Geen opmerkingen: